Uporabniku prijazna rešitev

SurfShark ANTIVIRUS

Kaj je antivirusni program?

Antivirusni program je zasnovan za odkrivanje, preprečevanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme, kot so virusi, črvi, trojanski konji in škodljivi programi. Njegova glavna naloga je zaščititi vaše naprave pred neželenimi grožnjami, ki lahko poškodujejo vaše podatke, sistem ali zasebnost.

Antivirusni programi delujejo tako, da redno pregledujejo vaš sistem in preverjajo datoteke, ki se nalagajo ali izvajajo. Uporabljajo napredne algoritme in baze podatkov, ki vsebujejo informacije o znanih zlonamernih programih. Ko odkrijejo sumljivo datoteko ali aktivnost, vas obvestijo in vam ponudijo možnost, da jo premaknete v karanteno ali jo izbrišete.

Napredna zaščita

Poleg ročnih in načrtovanih pregledov sistem Surfshark Cloud Protect analizira neznane datoteke, da prepreči napade na vašo napravo in kamero.

Enostavna uporaba

50 zavihkov nastavitev za antivirusni program? Ne hvala. Uporabite preprost in pregleden vmesnik za učinkovito zaščito. 

Ali je vkljopljen?

To se boste občasno vprašali, ko ne boste zaznali nikakršnih upočasnitev delovanja tega izjemno lahkega programa.

Močna, a priročna zaščita

Vse prednosti zaščite v enostavnem paketu

antivirusni program

Zaščita v realnem času

Naša zaščita v realnem času poskrbi, da ste ves čas varni pred napadi,  medtem ko bodo načrtovani pregledi poskrbeli za preostalo zaščito. Preglede lahko izvedete ob določenih časih in izključite datoteke ali mape iz pregledovanja.

Zaščita za vaše kamere

Vaše življenje ni film in tako mora tudi ostati. Zaščita spletnih kamer preprečuje vsak neavtoriziran dostop do vaše naprave ter vas obvesti, če nekdo poskuša dostopati do kamere.

antivirusni program
antivirusni program

Varnost pred novimi virusi

Nova zlonamerna programska oprema se rojeva vsak dan in SurfShark Antivirus je nanjo pripravljen. Sistem Cloud Protect deluje noči in dan ter prepreči virusom, da bi dostopale do vaših naprav.

zaščita osebnih podatkov na spletu

Brez sledenja

To kar počnete na spletu je vaša stvar. SurfShark ne sledi in hrani vaših podatkov in početja, tako da ste lahko popolnoma prepričani, da je vaša zasebnost varna

Vračilo v 30 dneh

SurfShark je prepričan, da boste uživali v varnosti in zasebnosti na spletu. Vendar, če iz kakršnega koli razloga niste zadovoljni s storitvijo, vam v 30 dneh od nakupa vrnejo denar.

24 urna podpora

Ste zaskrbljeni, da vaš antivirusni program morda ne bo deloval? Brez skrbi! Če naletite na kakršne koli težave, je SurfSharkova podporna ekipa na voljo za vas ves dan, vsak dan!

Pogosto zastavljena vprašanja

V teh časih še bolj kot kadarkoli prej. Vsak dan se v splet sproščajo nove različice virusov in zlonamerne programske opreme, ki postajajo vedno pametnejši.

Na srečo so vsak dan pemetnejši tudi pri SurfSharku, kjer uvajajo rešitve kot je Surfshark Cloud Protect, ki prestreže te viruse, še preden imajo priložnost povzročiti škodo.

Obstaja veliko načinov, kako virusi lahko okužijo vaše naprave. Najpogosteje se zlonamerna programska oprema prenaša prek uporabniških dejanj, kot so prenos in namestitev tako imenovanih “skrekanih” ali piratskih datotek, brskanje po okuženih spletnih mestih, odpiranje prilog v e-pošti in podobno.

Tudi če menite, da se lahko izognete tem stvarem, je vedno bolje biti varen in si zagotoviti antivirusno programsko opremo.

Nekatere antivirusne programske opreme ponujajo osnovno brezplačno zaščito, vendar pa dodatne funkcionalnosti, kot so zaščita v realnem času omejijo ali onesposobijo. 

Definitivno velja načelo, kolikor plačaš toliko dobiš. Pri brezplačnih antivirusnih programih ponavadi dobiš bolj kot ne samo nenehen opomnik kako dobro bi bilo, da kupiš plačljivo verzijo njihovega brezplačnega antivirusnega programa.

Na splošno je pri ročnem prenašanju in nameščanju datotek ter pri uporabi sistema Android priporočljivo vedno uporabljati antivirusno programsko opremo na pametnem telefonu.

Pri iOS telefonih je situacija nekoliko drugačna, saj so aplikacije zelo strogo regulirane s strani podjetja Apple.

Najboljša zaščita pred virusi je kombinacija antivirusne programske opreme in ozaveščenosti. Drugače povedano, najboljši način za preprečevanje virusov je, da ne obiskujemo okuženih spletnih mest in ne prenašamo okuženih datotek. Kljub temu se grožnje včasih še vedno uspejo izmuzniti, in tu pride do izraza antivirusna programska oprema.

Zavisi. V nekaterih primerih lahko virtualno zasebno omrežje (VPN) prepreči okužbo z virusi s funkcijami, kot je CleanWeb.

Vendar, ko je virus že prisoten v napravi, VPN ne more veliko storiti. Zato je najbolje, da ga uporabljate skupaj z antivirusno programsko opremo.

SurfShark Antivirus je relativno nov izdelek na področju antivirusnih programov – to je res. Vendar ima SurfShark dolgo zgodovino zagotavljanja kakovostnih storitev in uporabo istih načel raziskav in razvoja za vse svoje izdelke. To, v kombinaciji z njihovo politiko zasebnosti, zagotavlja vrhunsko storitev antivirusnega programa, ki je učinkovita in enostavna za uporabo.